Valószínűleg mindannyian szembesültünk már azzal a problémával, hogy cipővásárláskor kissé mellé nyúltunk a méretet vagy a fazont illetően. A boltban jónak tűnt a kiválasztott cipő, kényelmes volt, mikor felpróbáltunk, azonban az első viselet alkalmával rá kellett ébrednünk, hogy itt-ott szűk, szorít és ez lehetetlenné teszi, hogy huzamosabb ideig a lábunkon legyen, esetleg járjunk, táncoljunk benne.

Azonban korántsem biztos, hogy ilyen egyszerűen megoldható a probléma, ahogy az sem, hogy a cipő megússza a kezelést maradandó károsodások nélkül.

A boltokban napjainkban különböző cipőtágító spray-k kaphatók, melyek gyors és egyszerű megoldást kínálnak: csak be kell fújni vele a sprayt, így az megpuhul, és hozzátágul a lábunkhoz.

Azonban korántsem biztos, hogy ilyen egyszerűen megoldható a probléma, ahogy az sem, hogy a cipő megússza a kezelést maradandó károsodások nélkül.

Cipőtágítás csak cipésznél!

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy az esetleg sok pénzért vásárolt új cipőnkről le kell mondani, mert itt-ott szorít, és nem passzol tökéletesen. A cipő tágítása továbbra is lehetséges, azonban jobban tesszük, ha nem próbálkozunk a boltokban kapható tágító spray-kkel, ugyanis az eddigi tapasztalatok szerint ezek többet ártanak, mint használnak.

Egyáltalán nem biztos, hogy nem végzik el a dolgukat, csupán könnyen lehet, hogy használatuk után tágul ugyan a cipő a kritikus pontokon, azonban végzetesen tönkretehetik a lábbelit. Több évtizedes tapasztalatok szerint ugyanis a cipőtágító spray-k nagy része ugyanis foltot hagy a cipő anyagán, teljesen elcsúfítva azt.

Több évtizedes tapasztalatok szerint a cipőtágító spray-k nagy része ugyanis foltot hagy a cipő anyagán, teljesen elcsúfítva azt.

Ha azonban szakemberek segítségét kérjük, nem kell amiatt aggódnunk, hogy esetleg maradandó károsodást szenved az új lábbelink. A cipészek ugyanis speciális eszközökkel, gépekkel rendelkeznek, melyek segítségével szakszerűen el lehet végezni a cipők tágítását anélkül, hogy az anyagukban hiba keletkezne.

A cipészek eszközei nem hagynak nyomot maguk után, így cipőnket úgy kaphatjuk vissza, ahogyan új korában kinézett – kivéve, hogy nem fog többé szorítani a kritikus pontokon. Ne spóroljunk a cipészen, ha valami problémánk van lábbelinkkel, a szakemberek jó eséllyel megoldják, érdemes rá áldozni!

Cipőtágítás