"Dobja ki, ha nem tudjuk megjavítani!"

Munkáinkért 100% felelősséget vállalunk! Cipész szakértelem 1910 óta!

 

Nézze meg a Facebook oldalunkat, ahol számos képpel illusztrált érdekességet talál cipőjavításra!

Cipőjavítások

Cipőjavítás árak

Bakancs javítás

Ortopéd cipőjavítás

Cipőbélés

Cipőfestés

Cipősarkalás

Csúszásgátló

Cipőtágítás

Csizmaszár szűkítés - bővítés

Cipőragasztás

Cipzár csere, húzózár kocsi csere

Öv, nadrágszíj javítás - lyukasztás & rövidítés

Vibram talpjavítás

Leder cipőápoló bőrbalzsamok

Movi cipőápolók, cipőtisztítók & kiegészítők

Elérhetőségeink

 

Nietsch Tamás cipészmester még az első világháború előtt, 1910-ben kezdte a cipész szakmát, Berettyóújfalun (Debrecen környéke). Nietsch Tamás 1898-ban született, amikor még Nagy-Magyarország, azaz a Monarchia (OMM) prosperált, ekkor még fiatal gyermekként élte életét. Az első világháború után 1918-tól Budapesten folytatta a munkát, mint cipész segéd. A front 1918-as összeomlása után, valamint a Tanácsköztársaság után a Nietsch család elkeveredett Európában. A családból a többség Németországot - elsősorban Stuttgartot (Baden-Württemberg), de München környékét is - választotta, de számos családtag maradt Erdélyben, de az egyetlen Nietsch, aki Magyarországot választotta, Nietsch Tamás volt!


Nietsch Tamás, fiatalon átvészelve az első világégést, az 1930-as években 2 cipészműhelyt is vezetett Budapesten, de a második világháború után a kommunizmus mindent elvett tőle, majd 1963-ban nyugdíjba vonult kényszerűen. 1972-es halálának bekövetkeztekor a cipész szakma halhatatlanjai közé vonult be.

Az utódok emlékeiben Nietsch Tamás cipészmester büszkén él!

Nietsch Tamás, mint erdélyi német szász és evangélikus származású szakember, Budapestre került, a 20-as és 30-as években saját műhelyében dolgozott, a cipészmesteri cím megszerzése után. Budapest belvárosában, a Király utca 1. szám alatt, valamint a XIII. Tátra utca 4. szám alatt saját cipészműhelyeket üzemeltetett. A kor viszontagságos körülményei között is kiemelkedő cipészmesteri rangban emlegették a kuncsaftok. A második világháború alatt a katonák lábbelijeit javította, mint hadköteles cipészmester, majd az államosításig - 1953-ig - ismét magániparosként tevékenykedett, ekkor cipészműhelyeit elvették. 10 évvel később nyugdíjba vonult. De büszkén mondhatná a mai nap, hogy fia is igazi cipészmesterré lett!

"A Nietsch nevet akár a Béres, a Zwack és a Gundel mellett is emlegethetnénk, a cipészmesterséghez ugyanis éppolyan hűen ragaszkodik a család, mint az utóbbi három a maga szakmájához - immáron több, mint száz éve."

- Femina.hu

Nietsch Tamás fia, Nietsch Pál 1958-ban kezdte cipész ipari tanulóként a IX. kerületi szövetkezetben, a Soroksári úton, majd 1961-ben már cipész segédként folytatta a szakmát. Ekkor ismerkedett meg Hajmási Ibolykával, leendő feleségével, aki 2010 óta vezeti a cipészműhelyt. Egy évvel később a Dél-pesti cipész szövetkezetek összevonása után a Mátyás téren dolgozott, a Favorit Szövetkezet tagjaként. Nietsch Pál 1971-ben lett cipészmester, 1975-ben pedig a Budai Cipőipari Szövetkezetben folytatta a cipész szakmát, Városmajorban.

1985 a szerződéses bérlet jogviszonyának kezdete, amikor a II. kerületi Margit utcában, azaz a Rózsadomb kapujában, a Margit híd budai hídfőjénél készítette és javította a lábbeliket a Nietsch - Hajmási Cipészműhely.

"Az Izabella utcába néhány évtizeddel ezelőtt költözött a műhely, ahol a korábban a Nietschéktől megszokott, magas színvonalon folyik a cipész munka... ...kedvenc lábbelid sorsát bátran a cipészműhelyre bízhatod." - Femina.hu

A rendszerváltás után, 1989-től költözött a családi vállalkozás Terézvárosba, a VI. kerületi Izabella utcába, s azóta is múltjához méltóan folyik ott a cipész munka. Sajnálattal tudatjuk a kedves kuncsaftokkal és ismerősökkel, hogy 2010. május 30-án elhunyt Nietsch Pál cipészmester. A műhely továbbra is működik, melyet Hajmási Ibolyka egyéni vállalkozó üzemeltet. Jelenleg az új cipő készítés szünetel.

 

Hajmásy Gyula, 1921-ben kezdte a cipész szakmát szülőfalujában Egeralján, Celldömölktől nem messze. 9 (!) testvére közül a legfiatalabbként a cipész mesterséget választotta. 3 évig tanult inasként, majd 1924-től, különböző mestereknél dolgozott cipész segédként: ortopéd, csizmadia, illetve stancműhelyekben. Ekkor Budapesten tanulta a cipész szakmát, itt is tette le a cipész mestervizsgát a 30-as években. Ezután ismét Egeralján élt, s itt saját műhelye volt, ahol a háborúig 6 (!) cipész segéddel dolgozott együtt. A II. világháború alatt a Magyar Honvédség egyik cipészműhelyének vezetője lett.

Hajmásy Gyula a II. világháború alatt Felvidéken, Kassa mellett volt a Magyar Honvédség egyik cipészműhelyének vezetője.

1944-ben született Ibolyka lánya, aki ma cipészműhelyünk vezetője. Az 1950-es években elvették, illetve felszámoltatták Hajmásy Gyula műhelyét, fogadott unokatestvérével (Horváth Lajossal) közös vadászboltját Celldömölkön, 2 hold erdőjét, 800 négyszögöl páskomrészt, valamint 10 hold földet... Ezután Hajmásy Gyula egyedül folytatta a cipész szakmát Egeralján, ahol egészen 1988-ban bekövetkezett haláláig élt és dolgozott.

Hajmásy Gyula az összeomlás után Kassáról szöktette haza a szomszéd 18 éves Varga Józsit, amiért a család örök hálája kísérte.

A Hajmásy / Hajmási családban a cipész hagyományok még régebbre nyúlnak vissza, mint 1921: Hajmásy Gyula 2 unokabátyja (Hajmásy Dénes és Gaál Gyula) is cipészmester volt. Hajmásy Gyula unokaöccse, Nagy Károly Hajmásy Gyulánál tanult, s lett cipész. A család női tagjai (Gaál Ilona, Nagy Ibolya és Hajmásy Ibolya) cipőfelsőrész készítők lettek.

Hajmási Ibolyka

"Hajmási Ibolyka 1960 óta képviseli a cipész szakmát, mint nő - cipőfelsőrész-készítőként 1963 óta tagja a kihaló félben levő cipész szakmának"

Hajmási Ibolyka 1960-ban kezdte a cipőfelsőrész készítő szakmát, 16 évesen lett tanuló a IX. kerületi Cipész Szövetkezetben. 1963-ban a Favorit Cipész Szövetkezetben fejezte be tanulmányait és ott is dolgozott 1975-ig. Tanulóként ismerte meg leendő férjét, Nietsch Pált 1960-ban, a kezdetekkor. 1975-től 1985-ig a Magyar Optikai Művek (MOM) bőrosztályán dolgozott, mint bőripari szakmunkás.A tízéves időszak alatt született meg egyetlen fiúk, Nietsch Róbert, 1977 őszén. Hajmási Ibolyka 1985-től 1989-ig együtt dolgozott férjével, Nietsch Pállal, a Budai Cipész Szövetkezetben, a II. kerületi Margit utcában, a Rózsadomb tövében. A rendszerváltás után, 1989-től együtt vezetik saját cipészműhelyüket a VI. kerületi Izabella utcában, majd 2010-ben Nietsch Pál bekövetkezett halála után, mint egyéni vállalkozó folytatja Hajmási Ibolyka a cipészműhely vezetését. Ekkortól Benedek Tibor cipész segít a cipőjavításokban.

Rólunk mondták:

"10 éve, amióta üzletünket megnyitottuk, minden javítást és átalakítást a Nietsch-Hajmási cipőjavító műhelyre bíztunk, mert gyors, pontos és jó minőségű munkát kaptunk. Vevőinknek is szívesen ajánljuk, ha egy igazán jó cipészt keresnek."

- Gyenes László üzletvezető, Kislábú Nők Cipőboltja

"A több évtizedes tapasztalat mind a kiszolgálásban, mind az elvégzett munkában tükröződik. Törzsvásárlóinknak a tradicionális cipészműhelyt ajánljuk, hisz az idők folyamán üzleteinkben vásárolt magas minőségű, exkluzív lábbeli kedvenceik javítása, sarkalása, talpalása igényes munkát és kivételes szakértelmet kíván."
- Bizánc Boutique, luxus cipők áruháza

 

Cipők, csizmák, papucsok, bakancsok, szandálok, ortopéd, férfi, női, gyógycipő és gyerek cipők teljes körű javítása. Családias, klasszikus cipészműhelyünkben mindenre megpróbáljuk megtalálni a cipő-megoldást, legyen szó akár cipőjavításról, táska javításról vagy cipzár cseréről.

Elérhetőségeink

Cipőjavítások

Facebook oldalunk

YouTube

 

 

Nietsch Tamás 1898-1972

Nietsch Tamás

Nietsch Pál 1944-2010

Nietsch Pál

Nietsch Róbert 1977-

Nietsch Róbert

Hajmásy Gyula 1909-1988

Hajmási Ibolyka

Hajmási Ibolyka 1944-

Hajmási Ibolyka