Egy cipőt nem elég egyszerűen csak megvásárolni, még akkor sem, ha nem a legolcsóbb árkategóriából válogatunk. Bármilyen jó minőségű cipőt veszünk is, ha azt akarjuk, hogy sokáig hű társunk maradhasson, nagy figyelmet kell fordítanunk az ápolására. Ehhez ma már speciális cipőápolásra alkalmas szerek kaphatók, azonban nagyon nem mindegy, hogy ezek közül melyiket kenjük, vagy éppen fújjuk a cipőnkre.

A legújabb cipőkrémek ma már tisztítanak, ápolnak és impregnálnak egyszerre, azonban tartsuk észben, hogy nem biztos, hogy mindhárom funkciót ellátják.

Nagyon fontos, hogy a cipőnk anyagának megfelelő ápoló szert válasszunk, különben nagyon könnyen tönkretehetjük azt. A legújabb cipőkrémek ma már tisztítanak, ápolnak és impregnálnak egyszerre, azonban tartsuk észben, hogy nem biztos, hogy mindhárom funkciót ellátják – tudjon inkább kevesebbet, de azt jól.


Védelem a külső hatások ellen

Az impregnáló spray-k igen jelentősen meg tudják hosszabbítani kedvenc cipőnk élettartamát. Már a cipő megvásárlásakor rögtön érdemes egy ilyen spray-t beszerezni, és még az első használat előtt befújni vele, így azonnal kialakul a védelem, és egy percig sem tesszük ki cipőnket az utcán előforduló káros hatásoknak. Ősszel a rengeteg eső, sár és pocsolya, télen pedig a latyak, illetve a felsózott, felszórt utak teszik próbára cipőnket, és sajnos elég gyakran fordul elő, hogy a lábbelik felmondják a szolgálatot. Éppen ezért nem lehet eléggé hangsúlyozni a cipőimpregnálás fontosságát, ha el akarjuk kerülni, hogy lábbelink akár egy szezon alatt használhatatlanná váljon.

Cipőimpregnálás

Cipő impregnálása

Hasznos gondolatok

Fedett bőrökhöz ajánljuk a Leder és Movi cipőkrémeinket, melyek nem csak puhítják, védik, ápolják és fényesítik cipőinket, hanem impregnálják is egyúttal!

A velúr, nubuk- és antilop bőrökhöz pedig a Movi impregnáló spray-t ajánljuk!

A Movi vízlepergető, impregnáló spray tökéletesen képes óvni a bőrcipőt, emellett a velúr, nubuk bőr esetén is használható. A spray-nek köszönhetően már rögtön a vásárlás után, az első használat előtt sokat tehetünk azért, hogy a cipőnk bírja a külső hatásokkal való küzdelmet, és ne kelljen idő előtt megszabadulnunk tőle.

A Movi impregnáló spray alkalmazásával rosszat egészen biztosan nem teszünk, hiszen garantáltan nem árt a cipőnek, ellenben az élettartamát jelentősen megnyújthatja.

Bár az igazán jó minőségű cipők egyébként is jobban bírják a mindennapos használatot az olcsóbb, silányabb minőségű társaiknál, egy kis támogatás még ezeknek a daraboknak is jól jöhet. A Movi impregnáló spray alkalmazásával rosszat egészen biztosan nem teszünk, hiszen garantáltan nem árt a cipőnek, ellenben az élettartamát jelentősen megnyújthatja.

Cipőápolás, lábápolás - LETÖLTHETŐ KATALÓGUS & ÁRLISTA

Cipőimpregnáló, vízlepergető spray