Nem könnyű napjainkban megfelelő cipőt találni, az utcai viselet sem mindig egyszerű választás, az alkalmi cipővel azonban sokan megszenvednek. Ennek oka igen egyszerű: a hatalmas kínálatban nagyon nehéz eligazodni a jó minőségű és a silányabb darabok között. Legtöbbünknek egyáltalán nem mindegy, mit visel a lábán, már csak azért sem, mert a rossz minőségű darabok sokszor kényelmetlenek, törik viselőjük lábát. Ez sajnos előfordul az igazán jó minőségű cipők esetén is, a különbség annyi, hogy egy igazi, bőrből készült cipő esetén ezen lehet segíteni, azonban egy jóval rosszabb minőségű, nem valódi bőrből készült cipő esetén aligha. Éppen ezért fontos, hogy vásárlásnál ne csak az árat és az esztétikumot, hanem a minőséget is nézzük.

Bőrpuhítás

Bőrpuhítás

Hasznos gondolatok
.

Kalapáljuk ki!

Bizonyára sokan hallottuk gyerekkorunkban a „ki kell kalapálni” mondatot a szüleinktől, mikor arra panaszkodtunk, hogy új cipőnk töri a lábunkat. Ezt szó szerint kellett érteni: a betöretlen cipőt kalapáccsal kezdték el ütni, hogy puhuljon, így máskor ne okozzon sérüléseket. Hogy a módszer sikeres volt-e? Hát, nem igazán. Üthettük szegény cipőket órákon keresztül, legfeljebb annyit értünk el, hogy a vadiúj cipő teljesen tönkrement, és hordhatatlanná vált.

Új cipő? Töri a lábat? Kemény a kéreg, esetleg az orrpánt is vág? Hozza el és mi INGYENESEN megpuhítjuk Önnek!

A bőrpuhítás: kalapálással megpuhítjuk a bőr rostjait, amely így puhább, kényelmesebb érzést biztosít.

Jobb esetben felhagytunk a kalapálással és megvártuk, míg a cipő idomul a lábunkhoz, számos újabb fájdalmas sebet szerezve. Pedig van megoldás a helyzetre, csupán egy jó szakemberre van szükség!

Abban igaza volt a szüleinknek, hogy a túl kemény cipőket ki kell kalapálni, abban azonban nem, hogy ez otthon is megoldható, a szerszámosládában tartott kalapáccsal.

A cipők puhítása során szükséges kalapálás bizony szakértelmet és speciális, cipész-kalapácsot igényel, ha nem akarjuk, hogy a frissen megvásárolt lábbelink a kukában végezze, mert az össze-vissza ütögetéssel tönkretettük. Ha valóban úgy érezzük, a cipőnk keménysége okozza a problémáinkat, keressünk egy jó cipészt, és bízzuk a rá a cipőnk megpuhítását, így garantáltan kényelmes lesz és még hosszú ideig hűen szolgálhat - különben sokkal többet költhetünk új cipőre!

Ez a szolgáltatás nálunk ingyenes!