Bármennyire is sok pénzt fizettünk kedvenc cipőnkért, bármennyire figyeltünk arra, hogy megfelelően ápoljuk és óvjuk, egy idő után sajnos elkezd kopni, ez elkerülhetetlen. Ez sok esetben nagyon tud fájni a tulajdonosnak, hiszen nem véletlenül volt évekig hű társunk az a lábbeli: bizonyára nagyon szép, kényelmes darab volt, az ilyeneket pedig nehéz pótolni.

"...amit mi javíthatatlan hibának gondolunk, valójában nagyon is javítható..."

Nem kell azonban egyből temetni legkedvesebb cipőnket, könnyen lehet ugyanis, hogy amit mi javíthatatlan hibának gondolunk, valójában nagyon is javítható, csak egy megfelelő szakember kell hozzá. Egy cipő élete sem érhet véget addig, amíg egy igazán jó szakember azt nem mondja, hogy menthetetlen!

Otthoni praktikák – csak óvatosan!

Ha egyik kedvenc cipőnk kezdi megadni magát, természetesen megpróbálhatjuk mi magunk is életben tartani. Kisebb hibák még orvosolhatók is házilag. Ha például kicsit megkopott az orra, alkoholos filccel, esetleg körömlakkal elfedhetjük a hibát legalább annyira, hogy ne látszódjon, ha nem pont azt nézi az ember. Ezek a megoldások azonban nem igazán tartósak, és ami ennél is fontosabb, nem oldják meg a problémát, csupán eltakarják azt. Valódi megoldásra csak akkor számíthatunk, ha elvisszük lábbelinket egy profi cipészhez, aki képes megszüntetni a hiba okát, ezáltal kedvenc cipőnk pedig talán éppen olyan jó lesz, mint új korában.

Cipőjavítás otthon

Cipőjavítás otthon

Hasznos gondolatok

A cipészek jól képzett szakemberek, akik megfelelő tudással, tapasztalattal és eszközökkel rendelkeznek

A cipészek jól képzett szakemberek, akik megfelelő tudással, tapasztalattal és eszközökkel rendelkeznek ahhoz, hogy megjavítsák a cipőket. Nem véletlen, hogy a cipész egy külön szakma, hiszen nagy hozzáértés kell hozzá. Ha nem így lenne, nem lenne szükség cipészekre, és meg tudnánk javítani otthon a cipőinket.

Sokszor azonban ha megpróbáljuk, többet árthatunk, mint amennyit használunk. Új cipők esetén is gyakran lehet szükség korrigálásra, például ha bő a csizma szára. Ha jót akarunk magunknak, ezt ne próbáljuk otthon, saját magunk megoldani, mert könnyen lehet, hogy teljesen tönkretesszük a cipőt, így kidobott pénz, amit rá költöttünk. A sarkalást, bár egyszerű műveletnek tűnik, szintén jobb szakemberre bízni, mielőtt visszafordíthatatlan károkat okozunk.