A magas sarkú cipő a legtöbb nő ruhatárának alap darabját képezi napjainkban. Ennek a lábbelinek a története nagyon messzire nyúlik vissza a múltban, ugyanis már a ókorban is viselték, ekkor azonban még férfiak. Napjainkban kizárólag a nők előjoga a magas sarkú cipő hordása. Magas sarkú cipőből ma már számtalan fazonú megtalálható, kezdve a szolidabb, kisebb sarokmagasságú, szélesebb sarkú daraboktól az extravagáns, hatalmas sarokmagasságú, nagyon vékony sarkúakig.

Melyik magassarkú cipőt viseljük, csak ízlésünk szabhat határt.

Annak, hogy ezek közül melyiket viseljük, csak ízlésünk szabhat határt, valamint természetesen a hasonló cipőben való járási képességünk. Vannak nők, kik a legmagasabb sarkú lábbelikben is magabiztosan lépkednek, azonban ez nem mindenkinek megy.


Formásabb, hosszabb lábon

Fontos, hogy a sarokmagasság megválasztásánál vegyük figyelembe, hogy miben tudunk stabilan járni. Ez már csak azért is fontos, mert ha ki akarjuk használni a magas sarkú cipő legnagyobb előnyét, miszerint magasabbá tesz, és optikailag formásabbá, hosszabbá teszi a lábakat, fontos, hogy megfelelően járjunk benne. Lehet akármilyen szép és nőies egy magas sarkú cipő, ha csetlünk-botlunk benne, billegünk és alig tudunk benne járni, az a látvány minden lesz, csak vonzó nem. Sokkal jobb hatást érhetünk el egy alacsonyabb sarkú cipőben, ami stabilan járunk, mint egy 15 centiméteres sarokmagasságú cipőben, amiben össze-vissza botladozunk.

Magassarkú cipő előnyei

Magassarkú cipő előnyei

Hasznos gondolatok

A magas sarkú cipők másik nagy előnye, hogy rendkívül nőies, ugyanakkor elegáns megjelenést kölcsönöz. Utóbbi tulajdonsága miatt vannak bizonyos helyzetek, melyekben szinte elkerülhetetlen a magas sarkú cipő viselése. Nem egy nőnek  a munkája követeli meg az elegáns megjelenést, a kosztümöket, csinos ruhákat, ezekhez pedig magas sarkú dukál.

Fontos azonban figyelni az egyensúlyra: ha munka közben nem is tudunk megválni a magas sarkútól, munkaidőn kívül igyekezzünk lapos vagy laposabb cipőkben járni, így nem kell attól tartanunk, hogy túl nagy árat kell fizetnünk a jó megjelenésért. Ha figyelünk arra, hogy ne folyton magas sarkút, és nem mindig egyforma sarokmagasságú cipőt hordjunk, semmi probléma nem adódhat.

Cipősarkalás